6 Yaş ve Üzeri Çocuklar için Scooter Seçimi?

6 Yaş ve Üzeri Çocuklar için Scooter Seçimi
Son yıllarda kullanımı oldukça yaygınlaşan scooterlar çocuklar için de hem eğlenceli bir aktivite hem keyifli bir ulaşım aracı olarak karşımıza çıkıyor. Günümüz dünyasında yetişkinler tarafından sıklıkla kullanılan scooter, özellikle bahar ve yaz mevsimlerinde çocukların da ilgisini çekiyor. Ancak konu çocuklar olunca elbette ebeveynlerin akıllarında soru işaretleri beliriyor. 6 yaş üzeri scooter seçimi nasıl olmalı sorusu söz konusu çocuklar olduğunda ön plana çıkıyor. Keyif alacakları aktiviteleri yapmaktan hoşlanan çocuklar için aynı zamanda konfor ve güvenlik de oldukça önem taşıyor. Çocuğunuz için alacağınız scooterın onun için hem konforlu hem güvenli olmasını sağlayabilmek için kendinize sormanız gereken bazı sorular ve dikkat etmeniz gereken bazı noktalar mevcut. Yazının devamında 6 yaş üzeri scooter seçimi nasıl olmalı sorusuna yanıt bulabilirsiniz.

Çocuğunuza Scooter Almadan Önce Dikkat Etmeniz Gerekenler

Çocuğunuzun scooter almayı çok istemesi ona bir scooter hediye etmeniz için yeterli bir sebep değildir. Elbette çocuğunuzun isteğini karşılamak oldukça önemlidir ancak çocuğunuzun güvenliği daha çok önem taşır. Bu sebeple öncelikle çocuğunuzu gözlemlemeli sonrasında ise kendinize bazı sorular sormalısınız.

  1. Çocuğunuzun Durumunu Gözlemleyin

Bir çocuğun scooter kullanmaya başlaması için öncelikle sağlam bir şekilde adım atabiliyor ve yürüyebiliyor olması gereklidir. Bu nedenle dikkat etmeniz gereken ilk şey çocuğunuzun bu özellikleri taşıyor olup olmadığıdır. Aynı zamanda çocuğunuzun dengesini koruyabilmesi de güvenli bir şekilde scooter kullanabilmesi açısından önemlidir. Tüm bu özellikleri aslında çocuklar çok erken yaşta kazanabilir. Yaklaşık 2-3 yaşlarında scooter kullanabilen çocuklar görmek mümkündür. Bu nedenle kendi çocuğunuzu gözlemleyerek onun için doğru karar vermelisiniz. Eğer çocuğunuz bir scooter kullanmak istiyor ve yürüyebiliyor ise ancak yine de güvenliğinden endişe ediyorsanız güvenlik seçenekleri bulunan scooterları tercih edebilirsiniz. Bunun yanı sıra unutulmamalıdır ki erken yaşta scooter sürmeye başlayan çocukların öğrenme kapasiteleri oldukça yüksek olduğundan ileriki yıllarda kendilerini bu konuda iyi ölçüde geliştirmeleri mümkün olacaktır.

  1. Çocuğunuzun Durumuna Uygun Scooterı Seçin

Çocuğunuzun sağlam bir şekilde adım atabilir ve dengesini koruyabilir durumda olduğuna kanaat getirdiyseniz bir sonraki adımda dikkat etmeniz gereken nokta çocuğunuz için doğru scooterı seçmektir. Doğru scooter seçimi için scooterın büyüklüğü, tekerlek sayısı gibi faktörlerin araştırılması önem taşımaktadır. Özellikle çocuğunuzun dengede durabilme durumunu göz önünde bulundurarak doğru tekerlek sayısına sahip bir scooter seçmeniz büyük önem taşıyor.

Çocuğunuz Scooter Alırken Dikkat Etmeniz Gereken Faktörler

Çocuğunuzun güvenli ve konforlu bir şekilde scooter sürebilmesi konusunda çocuğunuz için sizin seçmiş olduğunuz scooterın özellikleri oldukça önemlidir. Her çocuk aynı olmadığından dolayı çocukların özelliklerine ve durumlarına göre farklı scooterlar seçilmesi gerekmektedir. Bu konuda çocuğunuzun yaşı, dengede durabilme durumu, scooter üzerinde rahat edip edememesi gibi faktörler doğru scooter seçimi üzerinde etkili olmaktadır. Bunun yanı sıra scooter seçimi üzerinde çocuğunuzun kaç yaşında olduğu da büyük önem taşır. Öyle ki 2-5 yaş arası çocuklar için scooter seçimi farklı olacakken, 6 yaş scooter seçimi bambaşka olacaktır. Yine de çocuğunuza bir scooter alırken dikkat etmeniz gereken birkaç genel faktörden söz edebilmek mümkündür.

  1. Almayı Planladığınız Scooterın Tekerlek Sayısı

Günümüzde scooterların tekerlek sayıları söz konusu olduğunda pek çok alternatif bulabilmek mümkün hale geldi. Çocuklar için scooter söz konusu olduğunda 2 tekerlekli, 3 tekerlekli ya da 4 tekerlekli scooter modelleri bulabilmek mümkündür. Almayı planladığınız scooter için tekerlek sayısı tercihiniz tamamen çocuğunuzun konforu ve güvenliğine yönelik olmalıdır. Eğer çocuğunuz az sayıda tekerleğe sahip olan bir scooter üzerinde dengesini korumakta zorlanıyor ve o scooterı kullanmaktan korkuyorsa, tekerlek sayısı daha fazla olan bir scooter tercih etmek çocuğunuz açısından çok daha iyi olacaktır. Çocuğunuzun üzerinde dengesini koruyabileceği bir scooter modeli tercih etmek risk faktörünü en aza indirmeye yardımcı olacaktır. 2-5 yaş arası çocuklarda genellikle daha çok sayıda tekerlek sayısına sahip olan scooter modelleri tercih edilirken, 6 yaş scooter seçimi için ise 2 tekerlekli scooter modelleri bile tercih edilebilir.

  1. Çocuğunuz İçin Alacağınız Scooterın Boyutu ve Yüksekliği

Çocuklar için scooter almayı planlarken dikkat edilmesi gereken faktörlerden bir diğeri ise elbette tercih edeceğiniz scooter modelinin boyutu ve yüksekliği olacaktır. Çocuğunuzun rahat ve konforlu bir şekilde scooter kullanabilmesi için alacağınız scooterın çocuğunuza uygun bir boyutta ve yükseklikte olması önem taşımaktadır. Scooter boyutunun çocuğunuza göre küçük ya da büyük olması durumu scooter kullanımı sırasında çocuğunuz için risk meydana getirebilir. Eğer küçük bir çocuğunuz varsa ve scooter almayı planlıyorsanız sonra da kullanabilir düşüncesi ile ona oranla kocaman bir scooter almak mantıklı bir tercih olmayacaktır. Bunun yerine yüksekliği ayarlanabilir modelleri tercih edebilirsiniz.

  1. Doğru Scooter Tercihi İçin Taşıma Kapasitesi

6 yaş için çocuk scooter nasıl olmalı sorusunun yanıtı konusunda önem taşıyan faktörlerden biri de scooterın taşıma kapasitesi olarak karşımıza çıkmaktadır. Seçiminizi çocuğunuzun ağırlığını taşıyabilecek bir scooterdan yana yapmak mantıklı olacaktır. Eğer çocuğunuzun ağırlığına göre olmayan ve onun için küçük olan bir scooter tercih ederseniz, taşıma kapasitesi az olduğundan dolayı scooter çocuğunuzu taşıyamayacak ve çocuğunuzun scooter üzerinde rahat hareket edebilmesi zorlaşacaktır. Bunun yanı sıra eğer çocuğunuzun ağırlığı aldığınız scooterın taşıma kapasitesinin çok fazla üzerindeyse scooterın kırılması gibi bir risk faktörü ile karşılaşabilirsiniz. 

  1. Scooter Fiyat Aralıkları

6 yaş için çocuk scooter nasıl olmalı sorusu için dikkat etmeniz gereken bir diğer önemli nokta ise elbette tercih etmek istediğiniz scooter modelleri için fiyat aralıklarıdır. Bütçenize uygun bir scooter tercihi yapabilmeniz için scooter fiyatlarını önceden araştırmanız önem taşır. Çocuk scooter fiyatları hakkında net bir bilge vermek söz konusu olmasa da fiyatların scooterın taşıma kapasitesi, hangi yaş grubu için üretildiği, fren kabiliyeti, manevra kabiliyeti gibi özelliklerine bağlı olarak fiyatının değişeceğini söyleyebilmek mümkündür. Dolayısıyla daha donanımlı bir scooter almak istiyorsanız daha yüksek fiyatlarla karşılaşmanız olasıdır. 

6 Yaş Üzeri Çocuk İçin Scooter Tercihi Nasıl Olmalı?

Çocuklar yaş olarak büyümekle birlikte çeşitli motor kabiliyetlerini de geliştirmektedir. Dolayısıyla çocuklar yaş olarak büyüdükçe özellikle denge kabiliyetleri artacaktır. Bu nedenle 6 yaş üzeri scooter seçimi nasıl olmalı sorusunun yanıtını arayan ebeveynler çocukları için doğru bir tercih yapabilmek adına çocuklarının yaş ve motor kabiliyet durumunu göz önünde bulundurmalıdır. Eğer çocuğunuzun dengede durabilme kabiliyeti yaşına oranla iyi durumda ise çok tekerlekli scooter modellerini tercih etmek yerine daha üst model, tekerlek sayısı az olan bir scooter modelinden yana tercihinizi yapabilirsiniz. Ancak çocukların yaşça büyümeleri ile birlikte boy uzunlukları ve aynı zamanda ağırlıklarının artacağı gerçeğini de gözden kaçırmamak gereklidir. Çocuğunuz için uygun bir scooter modeli tercih etmek istiyorsanız, taşıma kapasitesi daha yüksek modellere göz atabilirsiniz. Bunun yanı sıra tercih etmeyi planladığınız scooter modelinin çocuğunuza boyut ve yükseklik olarak da uygun olması önem taşımaktadır.

Etiketler: Let's Be Child
Haziran 02, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR