Çocuk Scooter Modelleri ve Fiyatları

Çocuk Scooter Modelleri ve Fiyatları Let's Be Child

Havaların ısınması ile çocukların doyasıya eğlenecekleri çocuk scooter modelleri ve fiyatları anne babalar tarafından araştırma konusu olmaktadır. 

Çocuk scooter modelleri ve fiyatları tüm annelerin babaların en çok araştırdıkları konuların başında gelmektedir. Özellikle yaz aylarının gelmesi ile çok daha fazla ürün modellerin piyasada olması anne ve babaları biraz daha fazla düşünmesine neden olmaktadır. Çok daha rahat, kullanışlı ve şık bir scooter almadan önce bilinmesi gereken tüm detaylara dikkat edilmesi çok daha doğru olacaktır. 

 

Çocuk Scooter Nedir?

Çocukların özellikle ilkbahar ve yaz aylarında doyasıya kendilerini mutlu etmelerine yardımcı olan ürünlerden biri de scooter olmaktadır. Çocuk scooter tekerlekleri ve tutma çubuğu olan direksiyonu ile üzerinde bulunan kişinin ayak gücünü kullanmasıyla itme yeteneğiyle hareket ettirmesine yardımcı olan bir tür kaykay olmaktadır. Scooter modelleri çocuklar için son derece iyi bir egzersiz aracı olabilir ve düzenli bir şekilde kullanması daha sağlıklı bir spor yapma şansı sunmaktadır. Ayrıca çocukların arkadaşları ile çok daha keyifli zamanlar geçirmesine yardımcı olan bu araçlar çocukların gelişimi bakımından da büyük rolleri bulunmaktadır. 

 

Çocuk Scooter Kullanım Faydaları Nelerdir?

çocuk scooter çeşitleri ile tüm çocuklardaher yaş grubuna özel olarak ürün seçimi yapılması mümkün olmaktadır. Son zamanlarda çok daha fazla talep gören bu tarz ürünlerin çocuklar üzerinde çok önemli faydaları bulunmaktadır. İşte çocuk scooter kullanımının faydaları şunlardır;

  • Dengede durma yeteneğini ortaya çıkaracaktır.
  • Açık hava aktivitesi yapılmasını sağlayacak ve çocuklar sosyal yaşamda kendilerine arkadaş edinmeye çalışacaklardır.
  • Çocukların motor hareketlerinin gelişmesi bakımından büyük yardımları olacak ve fiziksel güvenini artıracaktır.
  • Bisiklet kullanmayı öğrenmesi bakımından hazırlık süreci görevi görecektir. 
  • Arkadaşlık edinme konusunda yardımcı olacaktır. 
  • Çocuklar scooter ile hem çok daha eğlenceli zaman geçirecek hem de istenilen gelişimi sağlayacaktır. 
  • Scooter modelleri ile çocukların ruhuna ve bedenine çok daha iyi gelecektir. 

Çocuklar üzerinde çok fazla olumlu etkilere sahip olan çocuk scooter çeşitleri sayesinde gereken gelişim çok daha sağlıklı bir şekilde sağlanacaktır. Ancak anne ve babalar çocukları için almak istedikleri scooter seçiminde dikkat etmesi gereken çok önemli konular yer almaktadır. Aksi halde alınan scooteru kullanacak olan çocuk hem rahat bir şekilde binemez hem de devamlı olarak düşmesine neden olarak daha büyük sorunların oluşmasına neden olacaktır. 

 

Çocuk Scooter Alırken Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar

Genel olarak bütün anne ve babalar çocuklarına çok istedikleri scooter almak istediklerinde çok daha ince düşünerek dikkat edilmesi gereken noktalar hakkında bilgi sahibi olurlar. Çocuk scooter çeşitleri çok fazla olmasından dolayı seçim yaparken detaylı olarak inceleme yapılması son derece önemli olmaktadır. 

  • Çocukların Yaşı; Çocukların fiziksel ve motor gelişimi birbirlerinden çok daha farklı olmaktadır. Bundan dolayı çocuk scooter almadan önce çocuğun yaşına dikkat edilmesi gerekir. Yürümeye yeni başlayan çocukların scootera binmesi düşünüldüğünden dolayı 2 yaşın sonlarına doğru motor hareketleri kazanan ve 3 yaş grubunda yer alan çocuklar kullanabilir. 4 ile 5 yaşında bulunan çocuklar çok daha rahat bir şekilde scooter hakimiyetini sağlamaktadırlar. 
  • Çocuk Scooter Tekerlek Sayısı; Bunların yanı sıra anne ve babaların scooter alırken dikkat etmesi gerekenler arasında scooter tekerlek sayısı hakkında bilgi sahibi olunması gelmektedir. Scooter modelleri 2 ile 3 tekerlekli olmak üzere iki grupta olmaktadır. Tekerlek sayısına göre ürün seçiminde çocuğun denge kabiliyeti çok daha önemli bir yere sahip olmaktadır. 
  • Çocuk Scooter Direksiyon Boyu; Scooter direksiyon boyu çocuğun boyunun hizasında olması gerekmektedir. Ayarlanabilir direksiyon boyu özelliği bulunan scooter modellerin seçimi yapılarak çocuğun bu aracı daha rahat ve çok daha güvenli bir şekilde kullanılmasını sağlayacaktır. Bunların yanı sıra çocuğu daha güvenli bir kullanım sağlayabilmesi için fren kontrolü bulunan modellerin tercih edilmesi daha doğru olacaktır. El, ayak ve göz koordinasyonu sağlayan tüm modeller çocuğun aracı çok daha rahat taşımasını sağlayacaktır. Ayrıca kolay kurumu yapılan ve katlanabilen özelliği bulunan çocuk scooter modelleri seçilmesi daha konforlu bir kulanım elde edilmesine yardımcı olmaktadır.
  • Çocuk Scooterda Kullanılan Malzemeler; Daha kaliteli malzemeler kullanılması ile üretilmesi hem çocuğun güvenli sürüş elde etmesine hem de çok daha uzun süre kullanımı için dayanıklılığını korumaktadır. Düz zeminler için lastik tekerlekli modelleri ideal olup tercih edilmelidir. Böylece zemin tutuşu güçlendirilecektir. Geniş platformlu olan scooter çeşitleri çocuğun her iki ayağını platforma yerleştirebilmesine yardımcı olmaktadır.

 

Çocuk Scooter Modelleri

Çocuk scooter çeşitleri içinde farklı modeller yer almakta ve en uygun seçimi yaparken çocuğun fiziksel ile motor gelişimi bakımından son derece önemli olmaktadır. 3 ile 7 yaş grubunda yer alan çocuklar için en ideal seçenek olarak 3 tekerlekli scooter modelleri dengeli bir yapılası bulunmaktadır. 

Ön tarafta 2 tane arka tarafta ise bir tekerlek bulunmaktadır. Bu modellerin direksiyon kullanımı çok daha kolay olmakta ve çocuk dengeyi kurmak için bir zorluk çekmez. Ayrıca bu tarz modellerin önde 1 ve arkada 2 tekerlekli olan modelleri de bulunmaktadır. 7 yaşından daha büyük çocuklar için tasarlanmış olan 2 tekerlekli scooter modelleri yüksek oranda denge yeteneği gerektirmektedir. Belli bir hızdan sonra dengede durabilmesinden dolayı çocuk scooter kullanmayı diğer modelleri kullanmasından önerilmektedir. 

Çocuğun daha önceden scooter tecrübesinin bulunması halinde 2 tekerlekli bir scooter kullanımı çok daha kolay ve hızlı olabilir. Çocuk scooter modelleri teknolojinin gelişmesi ile birbirinden benzersiz tasarımları ile çok daha kolay bir kullanım elde edilmesine yardımcı olmaktadır. Çocuğun oyun zevkinin artmasının amaçlandığı bu araçların modellerinde farklı renk ve şekil değişiklikleri bulunmaktadır. Bu araçların modellerinin tasarımı çocukların eğlence deneyiminin daha üst seviyelere taşınması sağlanmaktadır. 

Çocuk Scooter Fiyatları

Çocuk scooter fiyatları modelleri kadar anne ve babaların araştırdıkları detaylar arasında yer almaktadır. Scooter satın alırken koruma aksesuarlarının alınması çok önemli olmaktadır. Dizlik, bileklik ve kask gibi koruma aksesuarları çocuğun istemeden düşmesi ya da farklı kazalar sonrasında zarar görmemesi bakımından son derece önemli olmaktadır. Scooter almaya karar verdiğinizde ayırdığınız bütçeye çocuğun güvenliği için gerekli olan aksesuarlarında bulundurmak gerekmektedir. 

En uygun scooter fiyatları genel olarak aracın bulunduğu marka ve model aralıklarına göre değişmektedir. Özellikle fiyatlar belirlenirken bir takım detaylar göz önünde bulundurulmaktadır. Tekerlek sayıları, boyutları, renkleri ve çok sayıda olan modellerine göre fiyat aralıkları vardır. Genel olarak küçük çocuklar için tercih edilen 3 tekerlekli çocuk scooter fiyatları diğer modellere göre çok daha uygun olmaktadır. 

Çocukların yaş aralıkları da ürün fiyatlarında etkili olmakta ve yaş büyüdükçe fiyatlarda artmaktadır. Ayrıca ürünlerde kullanılan elcik, rulman, arka tekerlek freni ve bunlar gibi ekipmanlar fiyatlarda etkisini gösterecektir. En uygun scooter fiyatları sayesinde bütün anne ve babalar çocukları için son derece gelişmiş bir scooteru bütçelerini zorlamadan almaları mümkün olacaktır. Pek çok markanın uygun fiyatlara özel tasarım ürünlerini alabilirsiniz. 

Etiketler: Let's Be Child
Mart 14, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR