Çocuk Scooter Sürerken Dikkat Edilmesi Gerekenler?

Çocuk Scooter Sürerken Dikkat Edilmesi Gerekenler
Çocuk scooter sürerken neye dikkat edilir sorusunun yanıtı pek çok ebeveyn tarafından merak ediliyor. Yetişkinler için keyifli bir ulaşım aracı olan scooterlar çocuklar için de eğlenceli bir aktivite olarak karşımıza çıkıyor. Ancak her ne kadar scooter kullanmak çocuklar için eğlenceli bir uğraş olsa da, çocuklarınızın güvenli ve konforlu bir şekilde scooter kullanabilmesi için dikkat etmeniz gereken bazı faktörler mevcut. Çocuğunuzun keyifle yapacağı bu aktivite için öncelikle scooter seçiminize dikkat etmeli, sonrasında ise çocuğunuz scooterını sürerken onun için maksimum güvenli alanı yaratmalısınız. Çocuklarınız scooter sürerken dikkat edilmesi gerekenler aslında oldukça basit. Bundan öncesinde scooter tercihinizin nasıl olması gerektiğine göz atalım.

Çocuklar İçin Scooter Seçiminde Nelere Dikkat Etmeli?

Scooter sürerken dikkat edilmesi gerekenler konusundan önce çocuğunuzun güvenli bir şekilde scooter kullanabilmesi için ona uygun bir scooter tercih etmeniz önem taşıyor. Elbette doğru scooter seçimini yapabilmek için dikkat etmeniz gereken belli başlı faktörler var, ancak bundan önce çocuğunuzu iyi tanımanız ve durumunu iyi bir şekilde gözlemlemeniz gerekiyor. Bir çocuğun scooter kullanabilmesi için öncelikle sağlam bir şekilde adım atabiliyor olması önem taşıyor. Bunun yanı sıra çocuğunuzun yürürken dengesini koruyabiliyor olması da oldukça önemli. Çocuklar için en erken scooter kullanma yaşı 2 yaş olarak karşımıza çıkıyor. Bu yaş öncesinde scooter kullanımı pek önerilmiyor ancak çocuğun gelişimi bu konuda fark yaratabiliyor. Dolayısıyla ebeveyni olarak çocuğunuzun scooter kullanabilir durumda olup olmadığını bir şekilde tartmanız önemli olan ilk şey. 

Çocuk Scooterı Tekerlek Sayısı

Çocuk scooterı tercihinde etkili olan bir diğer önemli faktör ise çocuğun kullanacağı scooter modelinin tekerlek sayısı olarak karşımıza çıkıyor. Bilindiği üzere klasik olarak 2 tekerlekli scooterların yanı sıra 3 ya da 4 tekerlekli scooter modelleri ile karşılaşmak da mümkün. Çocuğunuz için doğru bir scooter seçimi yapabilmek için çocuğunuzun yaş grubuna hitap eden bir scooter modeli tercih etmeniz önemli. Eğer yaşça daha küçük bir çocuğunuz için bir scooter almak istiyorsanız teker sayısı daha fazla olan modelleri tercih etmeniz önerilir. Çocuğun yaşı büyüdükçe motor fonksiyonları gelişeceğinden ötürü tekerlek sayısı daha az olan modelleri daha büyük yaş grubu içerisinde çocuklarınız için tercih edebilirsiniz.

Çocuk Scooterı Boyut ve Yüksekliği

Tekerlek sayısının yanı sıra çocuğunuz için seçeceğiniz scooter modelinin boyutu ve yüksekliği de çocuğunuzun güvenli ve konforlu bir şekilde scooter kullanabilmesi açısından oldukça önemli. Çocuğunuza fazla büyük gelen bir scooter modeli tercih etmek scooterı düzgünce kullanamamasına sebep olacağı gibi, çocuğunuzun yaş grubundan daha küçük bir yaş grubuna hitap eden bir scooter modeli tercihi ise kırılma, rahat bir şekilde sürememe gibi durumların meydana gelmesine sebep olabilmektedir. Eğer alacağınız scooterı çocuğunuzun biraz daha uzun süre kullanmasını istiyorsanız, yüksekliği ayarlanabilir modelelre göz atabilir, bu modeller arasından size uygun olan bir scooter modeli tercih edebilirsiniz.

Çocuk Scooterı Taşıma Kapasitesi

Çocuk scooter sürerken neye dikkat edilir sorusuna verilecek yanıtlardan bir diğeri ise elbette seçeceğiniz scooterın taşıma kapasitesi olacaktır. Çocuğunuzun ağırlığını taşıyabilecek bir scooter tercih etmek çocuğunuzun sürüşünü en konforlu hale getirecektir. Aksi takdirde taşıma kapasitesi çocuğunuzu tartamayacak kadar düşük ise çocuğunuz scooterı ilerletmek konusunda zorlanacak, dolayısıyla fazla efor harcayacaktır. Bunun yanı sıra küçük bir scooter kullanımı çocuğunuz eğer taşıma kapasitesinin çok üstünde bir ağırlığa sahip ise kırılma gibi kazaların yaşanmasına sebebiyet verebilir. Bu nedenle çocuğunuz için bir scooter almayı planlıyorsanız taşıma kapasitesinin yeterli olduğundan emin olmalısınız.

Çocuk Scooterlarında Direksiyon ve Fren Sistemi

Çocuğunuz için güvenli olacak bir scooter seçmeyi planlıyorsanız dikkat etmeniz gerekenlerden biri de almayı planladığınız scooter modelinin direksiyon ve fren sistemi olarak karşımıza çıkmaktadır. Fren sistemi, çocuğunuzun güvenli bir şekilde scooter kullanabilmesi açısından oldukça önemlidir. Bu nedenle fren sistemi iyi bir şekilde çalışan bir direksiyon modeli tercih etmeni önerilir. Bunun yanı sıra direksiyon hakimiyeti ve denge kurmanın kolaylaşması amacıyla çocuklarınız için seçeceğiniz scooter modellerinde direksiyon boyutlarının ayarlanabilir olması hem sizin hem de çocuğunuzun işini oldukça kolaylaştıracaktır. 

Çocuklar Scooter Sürerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Doğru bir scooter tercihinden sonra en sık sorulan soru çocuk scooter sürerken neye dikkat edilir sorusu olarak karşımıza çıkmaktadır. Çocuğunuz scooter sürerken dikkat etmeniz gereken belli başlı faktörler mevcuttur. Yazının devamında çocuk scooter sürerken nelere dikkat edilmelidir sorusunun yanıtını bulabilirsiniz.

İlk Olarak Çocuğunuza Scooterını Nasıl Kullanacağını Öğretin

Çocuğunuz scooter sürerken dikkat edilmesi gerekenler arasında ilki elbette ona bu aracı nasıl kullanacağını doğru şekilde öğretmektir. Eğer çocuğunuz daha önce hiç scooter kullanmadıysa ona scooter hakkındaki temel bilgilerden bahsetmeniz ve bu aracı nasıl kullanabileceğini göstermeniz büyük önem taşır. Çocukların motor kabiliyetleri yetişkin bir insan kadar gelişmiş olmadığından dolayı scooter kullanmayı zaman içerisinde öğrenecek ve pekiştirecektir.

Çocuğunuz Scooter Kullanırken Doğru Ayakkabıyı Giydirin

Çocuğunuzun güvenli bir şekilde scooter kullanabilmesi açısından doğru bir ayakkabı tercih etmek önemlidir. Çocuğunuz scooter kullanacağı zamanlarda scooter üzerinde kaymayacak bir ayakkabı giydirmeyi tercih etmelisiniz. Aksi takdirde istenmeyen kaza durumlarının ortaya çıkması muhtemeldir. Dolayısıyla doğru bir ayakkabı tercihi risk faktörünü en aza indirebilmek açısından önemlidir. Tabanı kaymayan herhangi bir ayakkabı giydirebilirsiniz.

Çocuğunuz Scooter Süreceğinde Kask ve Dizlik Kullanımına Önem Verin

Çocuğunuzun güvenli bir şekilde scooter kullanabilmesi açısından kask, dizlik gibi araçlar kullanımı oldukça önemlidir. Aksi takdirde çocuğunuzun düşmesi halinde istenmeyen durumlar ile karşılaşmanız muhtemeldir. Her ne kadar dikkatli bir şekilde kullanılsa da kimi zaman scooter sürerken bazı kazalar yaşanabilir. Bu tarz kazalara önceden önlem almak mutlaka gereklidir. Bu nedenle çocuğunuza güveniyor olsanız bile onu dizlik ve kask kullanmaya yönlendirmelisiniz. Dizlik ve kask gibi araçlar kullanarak düşme ya da çarpma gibi durumlarda çocuğunuzun yaralanmasını engellemiş olacaksınız. 

Çocuğunuz İçin Doğru Scooterı Seçtiğinizden Emin Olun

Çocuklar için doğru bir scooter modeli tercih etmek, çocuğunuz scooter kullanırken ortaya çıkabilecek risk faktörlerini en aza indirmek için yapılacak ilk şey olarak karşımıza çıkmaktadır. Çocuğunuzun yaş grubuna bağlı olarak yazının yukarısında bahsedilen faktörleri inceleyerek çocuğunuza uygun bir scooter modeli seçebilmek için nelere dikkat etmeniz gerektiğini öğrenebilirsiniz.

Çocuğunuzun Scooterını Mutlaka Kontrol Edin

Her ne kadar alındığı zaman sağlam araçlar olsa da scooterlar zaman içerisinde bakıma ihtiyaç duyabilir. Bu nedenle çocuğunuzun kullanmak olduğu scooterın her zaman bakımlı ve kullanılabilir bir durumda olduğundan emin olmak için scooterı ara ara kontrol etmeniz önerilir.

6

Çocuk scooter sürerken dikkat edilmesi gerekenler arasında bir diğer faktör ise tehlikeli olabilecek durum ve alanlarda çocuğunuzun scooter kullanmasının önüne geçmektir. Elbette çocuklar için scooter kullanmak oldukça eğlenceli bir aktivitedir ancak araç trafiğinin olduğu alanlar gibi durumlarda çocukların scooter kullanmasına izin vermek riskli durumların ortaya çıkmasına sebebiyet verebileceğinden önerilmemektedir.

Etiketler: Let's Be Child
Haziran 02, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR