İdeal Bir Scooter'da Direksiyon ve Fren Kontrolü Nasıl Olur?

İdeal Bir Scooter'da Direksiyon ve Fren Kontrolü Nasıl Olur?
Scooterde direksiyon kontrolü, iyi bir scooter kullanmak için direksiyon hâkimiyeti ve kalitelisi çok önemlidir. Kullanacak çocukların boylarına göre uzatıp kısaltarak ideal scooterde direksiyon kontrolünü sağlamış olursunuz. Satın alırken bir diğer dikkat etmeniz gereken ise scooterda fren kontrolü yer almaktadır. Kontrolsüz güç uygulandığında, ani hareketlerde çocuklarınızın daha güvenli kullanmasını sağlamaktadır.

Scooter kullanım yaş ortalaması 24 aylık başlamaktadır. Henüz yeni öğrenen ve yaşlarının küçük olması sebebiyle scooterde direksiyon kontrol ve fren kontrolüne dikkat ederek almalısınız. Boylarına göre ayarlanabilen ve sürüş kolaylığıyla çocukların başka öğrenme güçlerini de geliştirmektedir. Kullanan çocukların yaş ortalaması düşük olduğu için scooterin ağır olmasında kaçının. Scooter alırken bir diğer önemli detayda katlanabilir özelliğinin olması, hem araçlarınıza rahat koyulur elinizde de rahat taşımanızı sağlar. 

Yetişkinlerde seçilecek olan scooterler içinde kullanım amaçlarınız doğrultusunda sizler için de hem direksiyon hâkimiyeti ve scooterda fren kontrolü yaparak almalısınız. Alacağınız firmanın dünyada da tercih edilen olmasına dikkat edin. Çocukların kullandığı ve gelişimleri açısından önemli bir durumdur. 

 

Scooterde Olması Gereken Özellikler

 

Anne ve babaların çocukları ve kendileri için alacakları scooter özelliklerinde satın almadan önce dikkat etmesi gereken bazı özellikler yer almaktadır. 

Scooterde almadan önce, malzemelerinin kaliteli olup olmadığına, sağlık açısından uygunluğuna dikkat etmelisiniz. Scooterın tekerlek kalitesi incelenerek sağlam ve dayanaklı olmasına dikkat etmelisiniz. Platfrom bölümünde genişlik boyutları çok önemlidir. Yokuşlardan aşağıya inerken ya da kaygan zeminde iki ayaklarını da koyabilmeli.

Çocuk gurubunun daha çok kullandığı bir araç olduğu için yaş grubuna göre ağırlık boyutu tercih edilmelidir. Daha hafif, taşınabilir ve malzemelerinin kaliteli olmasına dikkat edilmelidir. Ortalama 2-4 yaş gurubuna plastik malzeme tercih edilirken, 4 yaş üstü çocuklarda metal malzemeli seçilmelidir. 

Satın alırken scooterda direksiyon kontrolü dikkat etmeniz gereken en önemli durumlar arasında yer alır. Direksiyon boyunun ayarlanabilmesi kullanış şeklini etkilemektedir. Scooterde fren kontrolü denemeden alınmaması gerekir. Çocuğunuzun satın almadan deneterek almalısınız. Satılan mağazadan fren kontrollerinin olduğuna daire garanti belgesini kontrol etmeyi unutmayın. 

 

Scooter Kaç Tekerlekli?  

 

Scooter satın alırken tekerlerk sayısını düşürdükçe kullanışı da bir o kadar zorlaşmaya başlamaktadır. Ön tarafından 2 tekerlekli olan scooterler daha dengeli olarak kullanılır. Çocuklar küçük yaşlarda başladığı için ön tekerleklerini en az 2 tane olmasına dikkat etmelisiniz.

Piyasada daha çok ön tarafında bir ve arka tarafta bir tekerlek olarak satış raflarında rastlanılmaktadır. Arka tarafında 2 tekerlek olarak kullanımı daha zor olmaktadır. Bu şekilde sürümde ustalaşmış kişiler tarafından kullanılmaktadır. Hem arkada hem önde yaş ortalaması küçük çocuklar için üretilen önde 2 arkada 2 tekerlek modelleri de bulunmaktadır. 

Tekerler aynı zamanda scooterda fren kontrolü de sağlamaktadır. Satın almadan önce bunları dikkat etmelisiniz. Satıcı firmadan garanti belgelerini isteyip ve orijinal olduğundan emin olmalısınız. 

Süspansiyon Ve Fren Özellikleri Nelerdir?

 

Scooterde süspansiyon özelliği, bozuk ve kasisli yol koşullarında çarpmaları yavaşlatma olanağı sağlamaktadır. Bunun yanında scooter ağırlaşır ve teknik bakım arıza durumu ile de karşılaşabilirsiniz. Uzun mesafeli yollarda süspansiyon özelliği avantajlı hal alabilmektedir. Kısa mesafe yollarda çok fazla tercih edilmememledir.  

Scooterın arka tekerlek kısımları fren olayının ana merkezi diyebiliriz. Ayrıca manuel olarak bulunan arka tekerlekte ayak freni yer almaktadır. Scooterde fren detayı olarak el freni de üretilmektedir. Aşırı hız olmadan el frenin kullanılması tercih edilmemelidir. Süspansiyon özelliği kişinin kendi isteğine bağlı olarak tercih edilebilir. 

Scooterda fren kontrolü önemli ölçüde dikkat edilmesi gerekir. Ayak freni mi yoksa el freni mi satın almadan deneyerek almalısınız. 

Scooterın Katlanabilir Modelleri 

 

Scooter kullanması kolay ve zevkli, son zamanlarda bulaşıcı hastalıklar sebebi ile de trafikte kullanan kişilere rast gelmekteyiz. Bazen çok dik yollarda hareketi zorlanınca elle taşıma durumluları meydana gelebiliyor. 

Kullanıcıların işlerini kolaylaştırmak için kilitli ve katlanabilir özellikleri olan scooterleri tercih edilmelidir. Sıkla kullanıldığında açılır kapanır özelliğini kaybetmemesi için kilit mekanizmasına dikkat edilmelidir. 

Çocuk kullanıcılar içinde katlanabilir scooter tercih edebilirsiniz. Hem sizin rahat taşımanız he de çocuğunuza taşıma kolaylığı sağlamaktadır. Aynı zamanda farklı yerde parkta, piknik alanlarında çocuklarınızın kullanması için araçlarda da az yer kaplayarak işinizi kolaylaştırabilir. Yine açılır kapanır mekanizmasına dikkat etmelisiniz. 

 

Elektrikli Scooter Nasıl Seçilmeli?

 

Büyük şehirlerde trafiğin artması ve bulaşıcı hastalıklardan kaçınılmak için kısa mesafelerde özgürce hareket ederek kullanılan bir taşıma aracı haline gelmiştir. 

Şehir belediyeleri tarafından kontrol altında ve belli bir ücret karşılığında özellikle genç kesimin hem ilgisini çekmiş hem de kullanım rahatlığı sağlamıştır. Özellikle öğrenim görenler okula giderken, dershaneye giderken ulaşım aracı olarak tercih edilmektedir.  

Son zamanlarda yetişkinlerinde dikkatini çekmeye başlayan elektrikli scooter işe giderken yoğun trafiğe takılmamak için tercih edilen bir ulaşım aracı olarak hayatımızda yerini almıştır. Ekonomi açısından insanları yormayan, tasarruf yapmak isteyenlere de önerilir. 

Size uyum sağlayabilir ve sportif bir durum sergilemektedir. Elektrikli scooter 2 tekerlekli olduğu için taşıma kapasitesi kısıtlıdır. Çevre dostudur, elektrikle çalıştığı için hem tasarruf sağlar hem de çevreye zarar vermez. Yapacağınız günlük yol zamanınızı daha eğlenceli ve konforlu hale getirebilirsiniz. 

Kullanıcının kilo durumuna göre hız kontrolü sağlayabilirsiniz. Modeline göre farklılık gösteren 30 kilometreye kadar artırabilir. Elektrikle şarj edilen ve şarj ömrü 4 saati geçebilir. Kullanım durumunuza ve markasına göre 1 saate kadar pil ömrünün olduğu bilinmektedir. Scooter alırken dünya çapında beğenilen ve yedek parça durumlarında hızlı ulaşabileceğiniz bilinir markaları tercih etmelisiniz. 

Elektrikli olarak şarj edilen scooterda direksiyon kontrolü normallere göre daha çok önem araz etmektedir. Sizi yormayacak ve dengenizin bozulmasını engelleyecek bir direksiyon seçmelisiniz. Ortalama olarak diğerlerine göre elektrikli scooterın hızı daha fazla ve aktif trafikte kullanılmaktadır. Elektrikli scooterda fren kontrolü önemli bir durumdur. Fren bakımlarını ve kontrollerini yapmayı unutmayınız. 

 

İyi Bir Scooterde Olması Gerekenler

 

Çocuklarda ilk yürümeye başladığı andan itibaren rahatlıkla kullandığı ve yürümelerine destek olarak dengede durmalarını sağlayan bir mini araçtır.  Gelişimi destek olmak için farklı firmaların fazla tekerlek sayısı ekleyerek yeni modeller üretmiştir. Çocukların ilgisini çekmek için farklı desenler, en sevilen çizgi filim karakterleriyle giydirilen scooter model ve marka sebebiyle fiyat farklılığı göstermektedir. 

Çocukların hem gelişimi için önemli bir rol oynayan hem de eğlence dolu zaman geçirmesini sağlamaktadır.  İyi bir scooter de olması gereken özellikleri kullanım ayrıcalığı gelmektedir. İyi bir seçim yapabilmek için kaliteli ürünlerden vazgeçmemek gerekir. 

Satın almadan önce çocukların kullanacağı için scooterda direksiyon kontrolü ve belgelerinin orijinal olmasına dikkat edin. Aynı zamanda scooter satın alırken yanında kask, dirsek ve dizlik koruyucu kasklar aksesuarlarının orijinal olmasına dikkat edilmelidir. 

Hem çocukların hem yetişkinlerin kullandığı hem özgürlük hem eğlenceli bir ulaşım aracı olarak hayatımızda yerini almıştır. İstediğiniz özellikleri barından ve scooterda fren kontrolü ve garanti belgelerinin olmasını dikkat ederek almalısınız. 

Etiketler: Let's Be Child
Haziran 02, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR